Stövlar

Julklappstips för jägare

Bra jaktstövlar

Ett par bra jaktstövlar är någonting som nästan varje jägare behöver. Idag finns det en rad olika matrial i stövlarna som gör de mer sköna att använda och som värme betydligt bättre än ett par traditonella gummistövlar. Ett exempel på det är bra Neoprenstövlar för jakt. Bra stövlar behvs även vid många andra tillfällen än jakt, t.ex. vid dresyrkurser och hundkurser som förbereder hunden och hundföraren för utsällningar, vilket vi också tippsar om här.

Jaktstövlar

En bra jaktstövel är alltid en uppskattad julklapp. Det finns en rad olika jaktstövlar i olika material. Dels finns det den klassiska gummistöveln, ofta relativt smidig och lätt men kan i kallt väder och vid stillasittande bli en aningen kall. Ett alternativ att ge bort i julklapp till den som sitter still mycket på pass och ofta fryser, då är ett par jaktstövlar i neopren ett perfekt julklapp. De finns i olika tjocklekar och med olika grad av isolerande förmåga. Neopren användes från

Hundkurs/utställning

En bra julklapp kan vara en kurs i utställning för hundar. Har din jägare en hund som han/hon och har som ambition att ta fram den till championat (Tävla med den) och inte har så stor erfarenhet av utställning kan det vara av ett stort värde att gå en sådan kurs. Inte bara för jägaren utan framförallt för hundens skull, så att den vänjer sig vid att vara i en sådan situation och jägaren lär sig att visa upp hunden på ett fördelaktigt sätt. Detta är ofta någonting som jägare inte prioriterar och kan därför vinna stora fördelar men en enklare kurs.