Handskar

Julklappstips för jägare

Bra jakthandskar

Bra och slitstarka jakthandskar eller ett par värmande handskar till vinterjakten är ett "säkert kort" när det kommer till julklappar för jägare. Ett par bra hundförarhandskar för jakt kan vara ett bra kompliment om du tänkt ge bort en eftersökskurs som vi också tipsar om här nere.

Jakthandskar

Att köpa jakthandskar i julklapp är kanske en av de mest klassiska julklapparna man kan köpa till en jägare. Det har dock hänt mycket när det gäller handskar för jakt med textilier och hur anpassade handskarna är för sitt ändamål. Ett par bra jakthandskar som är av bra kvalite och är anpassade för hundförare eller vakjakt i bitande vinterkyla. Vet du bara vad din jägare jagar mest och vad behovet är, kan du idag hitta jakthandskar som är anpassade för just den jakten.

viltspårkurs/eftersök

Har din vän/släkting en hund och dessutom är intresserad av viltspår och eftersök kan det vara ett kanonläge att ge bort en viltspårkurs eller en eftersökskurs. En viltspårkurs är till för hunden och bör gås när hunden är i ringa ålder. Detta passar därför endast till de som har en unghund och verkligen vill gå en kurs med den. En eftersökskurs är mer till jägaren och passar mer den som vill börja gå eftersök och har en hund som fungerar till detta. En eftersökskurs kan vara uppskattad även av de som redan går eftersök och vill fördjupa sig i ämnet eller bara under trevliga formet träffa likasinnade och utbyta erfarenheter.