jackor

Julklappstips för jägare

Bra jaktjacka

En bra jaktjacka är lika uppskattat som julklapp av en jägare som all annan jaktutrustning. Det ställer bara lite större karav på att du som ska ge bort presenten har gjort din läxa och tagit reda på vad det är som din jägare vill ha och behäver för typ av plagg. Läs mer om hur då går tillväga för att på ett bra sätt först vilken jaktjacka han/hon behöver på startsidan. Här

Jaktjacka

Många jägare har en jaktjacka. Det ställer därför lite extra krav på att hitta en bra jaktjacka som är anpassad för den typ av jakt som din vän bedriver eller som kan fungera som ett kompliment till den jacka han/hon redan har idag. Det finns dock många jägare som har jaktjackor som har några år på nacken och det kan då vara ett perfekt läge att ge bort en ny jaktjacka. Det har hänt otroligt mycket de senaste åren vad gäller klädmaterial och funktioner i jaktjackorna likaså vad gäller olika typer av kamouflage. En bra skaljacka med ett vattentätt membra som t.ex. Gore Tex och med ventilation under armarna, bra fickor och som dessutom är tyst kan vara en riktigt uppskattad julklapp även för den som redan har en jacka. Det finns också en rad olika andra lager plagg som funkar att ha som jaktjacka under de varmare delarna av säsongen och som är ett bra andra lager plagg att ha under jaktjackan under de kallare delarna av säsongen. Ett exempel på en bra sådan jacka är Härkila Thor eller härkila kamko. Det finns en rad liknande funktionsplagg i andra klädmärken som tex Swedteam, Chevaier och Pinewood.

Jägarexamen

Har man en släkting eller en kompis som har blivit intresserad av jakt och vill börja jaga då är kan det vara ett riktigt bra tips att ge bort en intensivkurs i jägarexamen. Jägarexamen måste man ha för att få jaga, det är lite som ett körkort för jakt. Man lär sig de viktigaste grunderna och en säker vapenhantering samt att man praktiskt måste skjuta upp och visa att man är en tillräcklig duglig skytt. Man är precis som en nybliven bilförare med körkort långt ifrån en duktig och erfaren jägare för att man har tagit jägarexamen, men du har lärt dig grunderna och har tillräckliga kunskaper för själv börja jaga. Förr i tiden fick man gå jägarexamen under helt år och den möjligheten finns fortfarande kvar men det finns också smidiga intensivkurser att gå. Då hinner man ta jägarexamen under en väldigt kort tid.

Vill du komma i kontakt med oss som ligger bakom julklappstip-jägare.se så fyll formulet så återkommer vi så fort vi kan. Har du tips på bra julklappar du har gett bort till jägare så skicka in det till oss så publicerar vi det här på hemsidan så att även andra kan ta del av bra tipps.